Cici

joy post on August 10th, 2009
Posted in harcimacska Tags:

Volt tegnap este a kertben egy nagyon aranyos, hófehér cica, meghatározhatatlan nemmel, de én a kigolyózott fiatal kandúrra tippelnék. Aranyos volt, vadászott képzeletbeli dolgokra, ugrált, rejtőzödött, és dörgölődzött hozzám. A Cici mellett már egészen elfelejtettem, hogy a normális macskákat nem csak két kézzel lehet felemelni, illetve hogy mennyire tudnak hízelegni plusz, hogy a normális reakció simogatás esetén nem a harapás-karmolás kombó.

Aztán persze megjelent a Cici is, és felfedezte az idegen macskát. Először csak fújt és hangoztatta az "én vagyok itt az erősebb kandúr, ideje távoznod" nyávogásását (ami egyébként nevetséges), mire a fehér cica összehúzta magát. Mivel a fehér macsek nem távozott Cici felborzolta a bundáját (ettől egészen úgy nézett ki, mint egy palotapincsi), és lerohanta a betolakodót, mielőtt annyit mondtam volna, hogy Ci! Fél másodperccel később és három méterrel arrébb (na meg némi hangoskodás után, nem kicsit ijedtem meg) a harcot eldöntöttnek nyilvánították, a fehér elsliccolt, a Cickó meg győzedelmesen arrébblibegett. Emlékeztetett egy hím oroszlánra, szóval van ám egoja.

Közben én biztos voltam  benne, hogy ebből állatorvos lesz, kifolyt szemek és nyílt sebek, altatásos varrással, de némi vizsgálódás után kiderült, hogy senkin sincs egy karmolás, bár Cici egész este nem volt hajlandó a közelembe jönni – biztos úgy gondolta elárultam, mert haverkodtam az ellenséggel (amiben van is valami).

Egyébként van az az elméletem a macskáról, hogy meggyőződése, hogy én vagyok a kiszolgálószemélyzet (az a hülye, akit bármikor megkarmolhat/haraphat, csak mert), akinek kötelessége minden nap a megadott időben enni adni, és igény szerinti időben és helyen simogatni.

Anyáról szerintem tudja, hogy ő főz, mivel vele feltűnően készséges, és ez elég is neki.

Szerintem a tesómról és apáról azt gondolja, hogy túl nagyok ahhoz, hogy elzavarja őket, tehát maradhatnak.

Továbbra is tartom magam, hogy a macska (nagyritkán) egy tündér. Azonban nem bántam meg, hogy befogadtam, mert ha nem teszem, akkor mostanra éhen halt/megfagyott volna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Protected by Spam Master