hosszú hét vége

joy post on March 18th, 2012
Posted in akváriumos

Elég zsúfolt hosszú hétvégén vagyunk túl, de sok olyan dolgot elintéztünk ami már régóta esedékes volt.

Pénteken délelőtt Juci néninél voltunk udvart takarítani, változó sikerrel. Juci néni nem igazán kíván együttműködni az udvarát elborító évtizedes szemét és bozótos eltakarításában, amit meg is értek. Nyolcvan évesen ki akar bármiféle változást is?

Délután vettünk abélának néhány ruhát, szezon eleji bevezető áron, nagyon örültem neki,mert bélát vásárolni vinni kb olyan, mint jegesmedvét jótékonysági bálba – nem lehetetlen csak.
Később felvasaltuk az éleket a béla régi számítógépes asztalából átalakított akváriumtartó szekrényre. Elégedett vagyok, a sarkokat leszámítva. Csak egy oldal volt, amit kétszer kellett megcsinálni, de az is azért, mert elbénáztam. Nagyon hangulatos kis szekrényke lett, holott anyagi megfontolásból háromféle bútorlapból van – a teteje fehér, az alap asztalka fenyő színű bútorlap, az szekrényke ajtaja pedig cseresznye színű bútorlap. Tényleg nagyon “proper” ahogy a fiúm mondaná.

Másnap átraktuk az akváriumot az új szekrénykére (asztalkára), enyhe idegösszeomlást kaptam mikor már az összes vödrünkben (2*10 l) a halszállító dobozban (20 l), a kicsi akváriumban (~30 l), és az össszes létező öblös konyhai edényemben víz állt, a szoba minden vízszintes pontján edények álltak és még az előszobába is jutott, és még a nagy akváriumban is maradt úgy tíz centi (~25 liter) + a kavics nagyobbik része, mivel az elejéről kiszedtem egy szatyorba valamennyit, amiről utólag kiderült, hogy lyukas.

A dolog akkor tetőzött ki, mikor a fiúk felemelték az akváriumot, amiben még volt tíz centi víz plusz a kavics nagyja, tehát nyomott vagy negyven kilót, én meg azt rebegtem, hogy “szét fog törni, és mind elázunk!!!”. Aztán persze nem tört szét, és onnan kezdve minden gyerekjáték volt, beüzemelni a külső szűrőt, visszaönteni a vizet, elmosni az edényeket, és újra kifogni a halakat a szállítódobozból, akik végre együttműködtek, az egész halhálós procedúra nem tartott tovább tíz percnél.

Úgyhogy végre biztonságos, szép és csöndes megoldás született.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Protected by Spam Master