Monthly Archives:January 2012

csak úgy mondom

joy post on January 31st, 2012
Posted in alap Tags: ,

a fiúm meg én ma összeköltözünk és abéla apukája tegnap éjjel-hajnalban új szívet kapott.

joy post on January 25th, 2012
Posted in Uncategorized

A két hónaljam gyantázása között a kozmetikus lecseszett, hogy nem vagyok elég optimista.

Ami nem ment

joy post on January 24th, 2012
Posted in alap, egyetem Tags: , , ,

Ma is telefonáltam egy idegennel, rémes volt. Az idegen egy HSZI (szolgálat, a faszt), munkatárs volt, nagyon kedves és segítőkés, csak a kérdésemre nem tudott válaszolni, konkrétan arra, hogy mivel elfelejtettem befizetni valami különeljárási díjat (wtf, semmi különeljárást nem igényeltem az előző félévben, vagy nem tudok róla. lehet hogy a logika 3asom volt a különeljárás, ezesetben thx), tudok-e kurzust felvenni. A hölgy arra tippelt hogy tudok, mégpedig tapasztalati tényezők alapján, aka: volt nemrég bent valaki, akinek még májusi tartozása volt, és tudott kurzust felvenni. Megtudtam viszont, hogy az etr-ben levő fizetés otp-n keresztül gombot bárki használhatja online fizetésre, nem csak otp-s ügyfelek. Én használtam is volna, de nem működött (a szolgáltatás nem elérhető), ij. Közben kiderült, hogy a háromjegyű kártyaazonosító számom középső karaktere lekopott, megállapíthatatlan, hogy 3 vagy 8 volt eredetileg.

De mindez semmi, mikor álltam a bank előtt (pénzt kellett befizetnem a számlámra), szóval álltam a bank előtt, és le akartam  zárni a biciklit, és akkor leesett, hogy előző nap tönkrement a biciklizáram, a cangát viszont nem hagyhatom a bejárat előtt lezáratlanul, szóval ismét nyeregbe pattantam, és átmentem a legközelebbi kerékpár kereskedő üzletközpontba (k drága befizetés volt), ahol is vettem egy darab zárat 550 forintért, majd kicsivel később visszamentem, hogy segítsenek átváni a kulcsot a zárhoz rögzítő műanyagot, ezután visszatekertem a bankba, és épp az új biciklizárba próbáltam bepasszítani a kulcsot, ami egyszerűen_nem_ment_bele, mikor megjelent, mint derült égből villámcsapás, az egyik legtávolabbi és legkellemetlenebb ismerősöm. Annyira távoli, hogy  a nevét se tudjuk, de az egész családnak szokott köszönni, ergo ő ismer minket. A nagyon távoli és kellemetlen ismerőssel (NTKI) általában rövid de felzaklató párbeszédeket folytatok, pl múlt héten boldog új évet kívánt, én pedig viszont. Most a következő történt:

-Szia!

-Hello – mondtam miközben izomerő segítségével próbáltam a kulcsot a zárba tunkolni, és már közel jutottam ahhoz a meggyőződésemhez, hogy selejt. Ez a szar selejt, gondoltam.

– Nem voltál a templomban!

Igen így, minden bevezetés nélkül. Esküszöm egy pillanatra elfelejtettem a zárproblémát.

-Én nem járok a templomba – válaszoltam hűvösen, jelezve hogy a téma nem kellemes számomra.

-Észrevettem, különben ott találkoztunk volna – vágta rá vidoran, én meg arra gondoltam, hogy jézusom, egyáltalán milyen templomról van szó, ebben a k városban amerre nézek mindenhol templomot látok, de azért visszatértem a zárproblémához, méghozzá dupla erővel.

-Csak nyugi – mondta mikor látta hogy közel vagyok a kiboruláshoz – Segítsek?

-Persze -vágtam rá – De ez a kulcs nem ebbe való. De ha bele tudod tenni, nagyon megköszönném.

Odaadtam, beletette, kinyitotta, megköszöntem. Utána udvariatlan módon megszöktem ügyet intézni mielőtt továbbtárgyalhattuk volna a templom témát.

Utána átgurultam bevásárolni, ahol végig fura volt, hogy a listámra (anya írta reggel) olyan dolgok vannak felírva, amik vannak otthon, de nem zavartattam magam túlzottan. Amint fizettem felhívott anyám, amikor ezt az apróságot, mint hogy minek vegyek még fél kiló sajtot, mikor már van otthon kb 30 dkg megosztottam vele, mire leteremtett, hogy nem írt fel sajtot, és biztos egy régi listát vittem el. Később kiderült, hogy tojás se kellett, szóval most van sok tojásunk, de margarin szál se.

bleed the freak, bleed the freak

joy post on January 23rd, 2012
Posted in alap Tags: , , ,

Nem melegítettem be rendesen, begörcsölt a mindkét vádlim 15 perc taposógép és 1 km futás után, még 1 km húztam, néztek engem kérdően páran, aztán abbahagytam, teljes csalódottság. Súlyzóztam. Nézelődtem. A kilátás két férfiúra korlátozódott, mindenki más aránytalan/középiskolás/középkorú nem jó testű volt, de a fennmaradó két úriember kárpótolt. Mindig elgondolkodok, hogy ezek a pasik miért hiányoznak az infó szakokról? Ha én lennék Orbán Viktor bevezetném, hogy minden második előadást félmeztelen testépítőnek kellene tartania, olvasni azok is tudnak, diát olvasni azok is tudnak. Nem érti nem baj, én úgyse veszem észre, mivel én se értem, én sem.

 

Szerdán reggel kilencre megyek fület lyukasztani, utána rögtön edzőterembe, kifutom az adrenalint, az adrenalint a félelem termeli, a félelem, a fájdalomtól való félelmet, azt futom ki, az adrenalint.

Csak egy pillanatig fog iszonyúan fájni.

És a többi hasonlóságról ne beszéljünk

joy post on January 22nd, 2012
Posted in alap Tags: ,

apám: kint nagyon hideg van, itt bent meg olyan meleg van mint a pokolban

az igazi nemzeti ünnep

joy post on January 21st, 2012
Posted in Uncategorized

üzenet ebay-en keresztül:


“Hi,sorry we can not delivery your item still Jan.30 because of  CHINA SPRING
FESTIVAL. your kindly understanding would be very appreciated. thanks for
your support!”

joy post on January 21st, 2012
Posted in alap Tags: ,

A hétvége legnagyobb pillanata az volt, mikor péntek este öt óra pár perckor a sorban előttünk álló fickó tízezer nyolcszáz forintért vásárolt babaholmit (pelenka, törlőkendő, popsikrém, jana ásványvíz, babapuding, bébiétel stb) rossmannban, majd utána jöttünk mi a fiúmmal, és vettünk egy azaz egy doboz gumit.

hívtak telefonon is.

joy post on January 18th, 2012
Posted in Uncategorized

túl sok levelet és telefonhívást kapok ma, teljesen kikészít.

nemsokára megyek kondiba, remélem jó lesz a kilátás. vasárnap nem volt nagy szám.

bemenet a kimenet

joy post on January 16th, 2012
Posted in Uncategorized

mindjárt átesek a puncimon, kifordulok magamból, gyönyörű szép Klein-kancsó leszek, kívül-belül ugyanaz

thx

joy post on January 15th, 2012
Posted in véleményez

Igazából szerintem Schmitt Pál nem használta fel Nikolaj Georgiev munkáját, sőt ellenkezőleg, Nikolaj Georgiev jövendölte meg, hogy mit fog írni a Szent Nép akaratából megválasztott Mégszentebb Államfő.

Ezúton is köszönjük neki.

 

http://hvg.hu/itthon/20120111_Schmitt_doktori_disszertacio_plagium