joy post on March 1st, 2015
Posted in alap Tags: ,

Így íratták alá velem éppen a nyilatkozatot a jogsicsinálásnál, hogy nem fogyasztottam se drogot se alkoholt, se semmit, én meg éppen arra gondoltam, hogy le kellett volna küldeni egy cukker pirulát, mindjárt nem lennék ilyen ideges, csak közbe’ féltem, hogy esetleg akadályoz a koncentrációban is, nem tudom miért, az egyetemen mindig jót tett, meg egyébként is. De tényleg.

Szóval ott ültem, és tudtam, hogy lehet extra jóindulatot vásárolni,  amennyiben nincs különösebb probléma a vezetésemmel, pl szabálysértést nem követek el, és technikailag is minden ok. Szóval annyi történt, hogy húztam útvonalat, elindultam, minden szuperul ment, már kb harminc perce vezettem, mikor parkolni kellett, balra hátra merőlegesen, és annyira elrontottam, mint még soha, komolyan, kétszer kellett javítanom, és még akkor is cinki volt, máskor mindig elsőre sikerül. Voltak egyébként éles helyzetek is, volt egy nő, aki fordítva indexelt, mint ahogy kanyarodott, és a valós kanyarodási irányánál már neki volt elsőbbsége, egyébként nekem, ami kicsit megtévesztő volt, merthogy simán bevágott elém, de szerintem ügyesen megálltam, utána meg kétszer is találkoztam ugyanazzal a betépett mercissel, mutogatott mindkétszer, hogy haljak meg fájdalmasan és lehetőleg az út szélén, hogy ne akadályozzam a továbbhaladását.

Meg volt a fura alak, aki én mentem harminccal, ő meg harmincöttel akart megelőzni, harmincas táblánál persze, és akkor így levettem a lábam a gázról, és fékeztem, és már csak hússzal mentem és  bejelentettem, hogy ezt azért csinálom, hogy elengedjem azt a fickót, erre mondta a vizsgabiztos, hogy hát ezt így is kell, és akkor kb sejtettem, hogy nyertem.

Kicsit fura érzés, mármint elérni valamit, amit évek óta akartam, nézegetem azt a hülye papírfecnit, összesen két hibavonalat kaptam, az egyik, hogy túl korán, de nem zavaróan indexelek, szóval ez nem komoly, abból jön, hogy mindig mondják merre menjek, és úgy beszéltük meg, hogy mindig jóval előbb visszaváltok kettesbe, hogy legyen időm eldönteni, hogy mehetünk-nem mehetünk, és ahhoz mivel először indexelek, bizony korán kell indexelni.

Szóval mindegy, évek óta akartam jogsit, és nagyon durván elhúzódott, tavaly áprilisban kezdtem csinálni, akárhogy is számolom, az tíz hónap. Mindegy, jó tudni ,hogy nyáron minden hétvégén strandolni fogunk a kutyával, meg tavasszal túrázni megyünk, meg minden hétvégén sétálni a Dunához, szóval kellett már régóta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Protected by Spam Master