Az egér ragasztásáról

joy post on July 30th, 2011
Posted in alap, hangulat Tags: , , ,

Végy egy törött görgős egeret, egy adag gazdasági válságot, egy negyed tubus pillanatragasztót, és a kézügyesség teljes hiányát. Végy egy (a barátnődtől ha férfi vagy) szemöldökcsipeszt, egy körömreszelőt és egy grafitceruzát. Végy egy mini csavarhúzó készletet, azt, amit a rendszergazdák a párnájuk alá csúsztatnak éjszaka.

Végy egy adag elhatározást csöppnyi kíváncsisággal, majd keress egy asztalt, és hozzá illő széket.

Ülje le a székre, az asztallal szemben, majd fordítsd fel az egeret, és a nem-beleillő-de-másmilyen-nincs csavarhúzóval szenvedd ki a mini csavart. Feszegesd le az aljává változott tetejét, és figyelj, hogy mi esik ki. Próbáld megjegyezni a sorrendet – ez az összeszerelés szempontjából lenne fontos. Amennyiben nem sikerült: ess kétségbe, majd jöjj rá, hogy aki véletlenül megjegyezte, az úgyis elfelejti. Folytasd a folyamatot.

Amennyiben túljutottál az első két akadályon, vedd szemügyre a csálé görgőt. Természetesen azonnal látod a hiba okát: a görgő ferde. A miértre nem találod a választ, hiszen szemmel láthatóan letört az egyik oldalsó támasztéka, beletört egy műanyag fekete kerekbe, ami a görgetést, mint mechanikai ingert adja tovább. Amennyiben átlagos intelligenciájú ember vagy, azonnal fogd meg a grafitceruzát, és pöcköld ki a kis fehér műanyagvéget a fekete kerékből. Amennyiben átlagos intelligenciájú embernek gondolod magad, akkor hozzám hasonlóan tölts el negyed órát azzal, hogy a láthatóan nem összeérő részeket próbálod összenyomni. Megjegyzem, ez a tizenöt percnyi rövidzárlat tehet arról, hogy bukdácsolok az egyetemen (és még hogy). Tizenöt perc múlva tehát bevillan az ISTENI SZIKRA, megtalálod a megoldást. Mivel túl pici ahhoz, hogy a hurka-ujjaiddal megfoghasd, használd a szemöldökcsipeszt. Miután kellően megcsodáltad magad ezért a bravúros ötletért – tedd le, és fogd meg a pillanatragasztót. Kezdd el nyomni, majd erősebben, majd még erősebben. Majd szurkáld meg a teljesen beszáradt végét a mini csavarhúzóval. Ezután vedd észre, hogy a tubus a közepén ki van vágva, tehát töröld le a ragasztót a kezedről. Fénymásolópapírral, mivel zsepid nincs.

Ezután vedd csipeszbe a műanyagpöcköt, is e megfelelő végét nyomd bele a kibuggyant ragasztóba, majd illeszd a görgőhöz a megfelelő helyre. Nyomjad. Mivel a csipeszt nem erre találták ki, illetve a tompa ujjaid nem engedelmeskednek kiforrott akaratodnak állandóan el fog mozdulni. Minden úszik a ragasztóban. Tedd félre a csipeszt, és illeszd oda kézzel. Ettől persze ragasztós leszel, de sebaj. Fogd meg a csipeszt, és nyomjad. Természetesen elmozdul, de ettől még észreveszed, hogy a csipesz és a műanyagpöcök összeragadt, miközben a két műanyag mintha taszítaná egymást. A másik kezeddel tépd le a műanyagot a csipeszről, majd töröld le a ragasztót. Tedd le a csipeszt – persze nem tudod, már hozzákötött a kezedhez.

Miután lefeszítetted a csipeszt, törölj meg mindent. Óvatosan fogd meg a körömreszelőt, és reszeld le a félig megkötött ragasztót a műanyagokról. Gondold azt, hogy így legalább érdesebb lesz a felület, és jobban rátapad a ragasztó. Aztán bizonytalankodjál, hogy ez vajon hülyeség, vagy értelmes gondolat. Tedd félre az egészet inkább.

Ezúttal kézzel nyomd bele a ragasztóba a mini pöcköt, majd illeszt a megfelelő részhez. Érzéketlen kolbász-ujjaiddal persze nem fog menni, a ragasztó félig megköt. Ekkor végy friss ragasztót, és próbáld újra. Mikor sikerül (NEM BAJ HA FERDE, vigasztalod magad), tedd félre. Várj két percet. Végül is PILLANATragasztó nem pedig PERCragasztó. Tedd a helyére. Dugd be a félkész egeret. Örülj mikor működik, és ne ess kétségbe, mikor a nem-megkötött ragasztó elenged. Ismételd meg az előző lépést, ám most hagyd állni egy órát.

Kezd el összeszerelni. Természetesen mostanra elfelejtetted, hogy mi hol volt. Az egész szerkezet kibontott konzervre emlékeztet: a tartalma kibontás után csak eggyel nagyobb üvegbe fér bele. Negyed óra szenvedés után észreveszed, hogy az alján pici fekete pöckök mutatják, hogy a lapkának hol a helye, a vezetékek pedig meg vannak törve. Ragd össze a belsejét. Kezdd el rátenni a tetejét, és ügyesen törj le egy tartópöcköt. Úgy érzed mindegy, pattints mindent a helyére, aztán örülj a fejednek.

Azonban mivel tökéletes munkát akarsz végezni (wtf…), szedd szét megint azzal az elhatározással, hogy most aztán visszaragasztod a letört tartófület is.

Ragaszd vissza minden probléma nélkül. Elvégre az összes ragasztós hibát elkövetted korábban, ahhoz meg hülye vagy, hogy újakat találj ki. Hagyd állni.

Fél óra múlva kezdd el összeszerelni újra. Természetesen az első percben letöröd a frissen felragasztott pöcköt. Ezúttal tedd félre, majd probléma nélkül pattintsd a helyére a tetőt. Fordítsd meg, és egy pillanat alatt csavard be a mini csavart.

Dugd be, használd.

one responses .

  1. Hel says:

    Gratulálok!:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Protected by Spam Master