Akvárium

joy post on October 7th, 2010
Posted in akváriumos Tags: ,

Átrendezés, talajcsere, takarítás letudva. Egyelőre a halak élnek, a növények nem lebegnek, a csigák eltűntek, és a víz zavaros.

Elrendezésre szerintem szuper, majd lesz kép ha beállt:)

5 responses .

  1. Lumena says:

    Tudnál nekem segíteni pár infóval? Egy alap felszereltségű akvárium mennyibe kerül? Kezdetnek pár szívósabb halacskával guppikkal például. Mennyi időre lehet őket egyedül hagyni?

    • joy says:

      Ha albérletbe szeretnéd, akkor én nem vennék 78 liternél nagyobbat, de 54 liternél kisebbet se:) Mikor 35 literes akváriumimom volt az volt a legnagyobb bajom, hogy egyszerűe nem volt hely új növényekkel meg halakkal kísérletezni, pedig pont az lett volna a lényeg:) 78 l felett már szétszedni és költöztetni is nagy meló, mivel az akvárium hossza 80 cm. Azt is figyelembe kell venni, hogy a 78 literes akvárium súlya már közel van száz kilóhoz, vagyis olyan bútor kell alá, ami biztosan elbírja. Szóval én az 54 vagy 63 literesben gondolkodnék albiba. Ha otthonra szeretnéd, akkor csak a pénztárcád szab határt:D Meg hogy panelban laktok-e, mert úgy tudom panelban stabilitási okok miatt nem lehet 800 liternél nagyobb akváriumot tartani :-DD

      Ha nincs olyan ismerősöd, aki szeret barkácsolni vagy asztalos vagy villanyszerelő, hogy házilag összerakjátok a tetőt, akkor a szettek olcsóbbak, mint darabonként megvenni mindent, mert a világítás nagyon megdobja az árat -10.000-nél kezdődik. Az 54 literes szett (60X30X30) 25.000 körül, a 63 literes szettek (60X30X35) 30.000 forint körül vannak mindenhol. Erre jön még az aljzat (54 literesben nálam 10 kg van), kb 2000, ha veszel növénytalajt (nem muszáj, szépen nőnek táptalaj nélkül is folyékony növénytáppal) az még 3000, növény mondjuk 2500 (ez kb hat tő), meg a halak. A guppik ára üzletben úgy 200 forint, és 180-250 között vannak a kisméretű pontylazacok. Szoktak még venni algaevő halakat, mostanában már többféle is van, mérettől függően 300-700 ft között. Amit még kihagytam, az a dekoráció, ami tetszőleges, de azért írom, mert kreatívan meg lehet oldani olcsón is.Én pl a fiúm nagypapájánál kerestem nagyobb kavicsokat, meg a mi kertünkben vágattam egy egyedibb formájú faágat az apámmal, és kész.
      Szóval nulláról összerakni elég drága (nekem az), de utána minden más állattal ellentétben fenntartani olcsó, én kb negyedévente veszek 1000 forintért haltápot, meg évente egyszer növénytápot. Hetente cseréltek 20 liter vizet. Az áramszámlát ekkora méretben nem dobja meg láthatóan, úgyse hogy hat-nyolc órát megy a világítás minden nap.
      Ha ettől nem gondoltad meg magad, akkor az http://akvarista.hu/ -n van néhány pároldalas pdf, amiben összefoglaltál a legalapabb dolgokat.

    • joy says:

      Lemaradt: Másfél-két napra szerintem magára lehet hagyni.

    • Lumena says:

      Hűű köszi a részletes választ, akkor lementem, amiket írtál éés elkezdek gyűjteni rá.

    • joy says:

      [Lumena](#10890781) küldj képet ha kész van:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website Protected by Spam Master