Category Archive:diákmunka

Nincs aratás

joy post on August 2nd, 2010
Posted in diákmunka

Jártam ismét diákmunka közvetítőbe’, ahol a hó elején mondták, hogy a hó végén menjek vissza, hát most azt mondták, hogy nézzek fel ötödikén, mert még nem lehet aratni.

Ámen.

nyári diákmunka újra – szegeden

joy post on June 17th, 2010
Posted in diákmunka Tags: , , ,

-Helló, diákmunkát keresek…

-Ott van regisztrációs lap, tölts ki egyet.

*épp nincs hely, négy nagydarab srác töltögeti lelkesen*

-Ez ugyanaz, mint ami ott van? – veszem elő a táskámból az otthonról hozott belépési nyilatkozatot, a szőke maca azonban már telefonál, rám se hederít. Veszek egy regisztrációs lapot, látom hogy nem ugyanaz, elkezdem tölteni. Már végzek, mire a csaj átkiabál nekem, hogy:

-Ne töltsed már ki azt a belépési nyilatkozatot, az csak akkor kell ha dolgozni fogsz. Regisztrációs lapot töltsél.

– Látom, azt töltöttem ki.

Odaviszem átadom. Mondom neki, hogy Makó TESCO érdekelne, felírja. Ledarálja az aznap ötödszörre hallott “Majd szólunk ha lesz valami” mondatot rám se néz. Azt azért még (nem épp udvariasan) elkéri a belépési nyilatkozatot.

-De ez az enyém – tiltakozok.

-Már hogy lenne a tiéd! – ugat rám, és elveszi tőlem. Kicsit begurultam.

-De mondom hogy a sajátom!

-Dehogyis a tiéd! – és elkezdi lapozni a nyomtatványt, pedig az első oldalon kívül sehová se kell írjak.

-Hát pedig én nyomtattam otthon a netről! [te hülye köcsög szarrágó]

-Ja – visszaadja – Akkor tényleg a tiéd. Azt hittem a TESCO-ból hoztad.

-Ja. Helló

Beszélgetés vége.

Következő hely.

Bemegyek, sacc per kábé hét asztal, mindnehol ülnek, mindenhol diákok, téblábolok fél percet, mire az egyik asztaltól szól valaki, hogy oda kell menjél.
Odamegyek.

-Helló, diákmunkát keresek.

-Regisztráltál már?

-Még régebben [rekurzívan rendszeresen]

-Akkor ide írd fel a neved, és értesítünk ha lesz valami. Ikszet is tegyél ha mezőgazdasági is érdekel. Meg van itt egy külön lap kukorica címerezéshez.

-Köszi. Láttam a honlapotokon hogy van programozói diákmunkátok.

-Jajj, azt a Nikitől kéne megkérdezned, én nem tudok róla.

Végignézek az öt főből álló soron, mindneki nő és egyikre sincs ráírva, hogy NIKI.

-És hová is kéne menjek?

-Hát a Nikihez!!!

-Jó, de melyik a NIKI?

-Jaa… a harmadik.

-Köszi

Nikinél, aki épp telefonál, megállok, várok.

– Szia, Andihoz kéne menjél a legelső asztalhoz – irányít vissza ugyanoda ahonnan eljöttem. Kicsit fura arcot vághattam egyébként tetszett az abszurd darabba illő helyzet.

-Igazából ő küldött ide, a programozói diákmelóról érdeklődnék.

-Ja az már nem aktuális. De ha fent van még a honlapon küldj egy jelentkezést.

-És hogy néz ki? Mit fejlesztettek? Alá kell írni egy előre meghatározott időt?

-Igen, amíg tart a projekt addig maradni kell. De nem tudom mit fejlesztettek, ne is kérdezz ilyeneket, azt a munkaadó szokta elmondani. Van felvételi elbeszélgetés, titoktartási szerződés meg minden.

-De azt tudod, hogy miben fejlesztettek?

-Szísárpban, mondja.

-Na, az tök jó.

-De lehet hogy lesz még aktuális meló, de nem tudom megmondani, hogy mikor. Ha fent van még a honalpon feltétlenül küldj egy jelentkezést.

-Oké, helló.

-Szia.

 

 

Na kb ennyi.

 

A diákmunkáról vidéki szemmel

joy post on June 15th, 2009
Posted in diákmunka

Sziasztok!
 
Dolgoznál nyáron is, és szeretsz
a napon lenni? Ha Napimádó vagy, akkor itt a helyed!
:)
 
Mi az amit kínálunk:
– jó társaság
– friss levegő
– ingyen
barnulás
– buszos
szállítás
és ezért még mi fizetünk Neked!!! 
:)
 
Nyári (június
vége-július
) kukorica-címerezési munkára keresünk lelkes nappali
tagozatos diákokat!
 
Helyszín:
– Szentes és
környéke
– Szarvas és
környéke
– Hódmezővásárhely és
környéke
– Szeged és környéke
 
Bérezés:
– 411 Ft/óra
 

 Ezt az emailt kaptam a Fürge diák iskolaszövetkezettől. Akárki is írta meg, én nagyon megfizetném, de azért szórakozásból lefordítom egyenes beszéddé.
 
Ha kibírod, hogy napi nyolc órát dolgozz a tűző napon kemény fizikai munkát, úgy hogy áll rajtad az izzadság amibe beleragad a kosz, és összecsípnek a bogarak. Ha kibírod, hogy a tulajdon izzadságod marja a szemed és végigfolyik az orrodon, tudunk neked munkát adni bármikor, mert kevés olyan ember van, akinek ennyire nincs pénze, és még ezt a szart is elvállalja.Munka előtt és után egy-másfél órát buszozol, amit mi fizetünk, de órabért már nem kapsz érte. Ergo tíz órát leszel távol otthonról, ebből nyolcat minősíthetlen körülmények között, és hajnali négykor kell kelned, napi jó esetben 3200 Ft-ért. Jó esetben, mert ha szarul dolgozol levonjuk a béredből.
Ha úgy gondolod kibírod, írj egy mailt, felhívunk.
 
Máshol se jobb a helyzet, a MeloDiáknál keresnek embereket meggyet szedni, 40 ft/kg áron. Én nem mentem múlt szombaton, a pasimmal maradtam. Utólag kiderült, hogy jól döntöttem. 
Úgy kezdődött, hogy rossz vonatra szálltak fel (a szervezők kocsival mentek), és így egy órával később értek ki. Vonatjegy 600 Ft. Ott derült ki, hogy az előzetesekkel ellentétben a munka nem tíz, hanem tizenkét órás (nekem még tizenkettőt mondtak telefonban, de azt mondtam, hogy az túl sok, gondolom mások is, úgyhogy csökkentették), és a szárával együtt kell leszedni a gyümölcsöt, ami ugye jóval nehezebb és tovább tart. A ládákat púpozva kellett szedni, úgy számolták el tíz kilónak. Tíz óra után kiderült, hogy mégis csak tíz órát dolgoznak. Legtöbben öt-hat ládát szedtek, ami 10*40*6 vagyis 2400 forint, fizikai munka, tíz órára. Egy lány szedte a legtöbbet, nyolc ládával, ő bevallotta, hogy szár nélkül szedte, csak egy részét szárral, mivel úgyse tudjál ellenőrizni, csak azt látják, hogy vannak szárak is a ládában, ergo megfelelő.
Volt ott egy másik lány, aki közbeszólt. Azt mondta, hogy ő évek óta jár meggyet szedni, és fura, hogy ilyen keveset szedtek le, mert ez egy jól fizető meló. Azt is mondta, hogy náluk lemérik a ládákat, és mindenkinek felírják, hogy mennyit szedett, ez alapján fizetnek. Azt is mondta, hogy egy szabványos ládába nem tíz, hanem tizenhárom kiló meggy fér, úgy hogy nincs felpúpozva, mert úgy nem szabad szedni, mert megnyomódnak az alsó szemek. 
 
Én úgy érzem valakiket átvertek, akik nem a MelóDiák vezetői. De akkor kiket…?