Category Archive:akváriumos

hosszú hét vége

joy post on March 18th, 2012
Posted in akváriumos

Elég zsúfolt hosszú hétvégén vagyunk túl, de sok olyan dolgot elintéztünk ami már régóta esedékes volt.

Pénteken délelőtt Juci néninél voltunk udvart takarítani, változó sikerrel. Juci néni nem igazán kíván együttműködni az udvarát elborító évtizedes szemét és bozótos eltakarításában, amit meg is értek. Nyolcvan évesen ki akar bármiféle változást is?

Délután vettünk abélának néhány ruhát, szezon eleji bevezető áron, nagyon örültem neki,mert bélát vásárolni vinni kb olyan, mint jegesmedvét jótékonysági bálba – nem lehetetlen csak.
Később felvasaltuk az éleket a béla régi számítógépes asztalából átalakított akváriumtartó szekrényre. Elégedett vagyok, a sarkokat leszámítva. Csak egy oldal volt, amit kétszer kellett megcsinálni, de az is azért, mert elbénáztam. Nagyon hangulatos kis szekrényke lett, holott anyagi megfontolásból háromféle bútorlapból van – a teteje fehér, az alap asztalka fenyő színű bútorlap, az szekrényke ajtaja pedig cseresznye színű bútorlap. Tényleg nagyon “proper” ahogy a fiúm mondaná.

Másnap átraktuk az akváriumot az új szekrénykére (asztalkára), enyhe idegösszeomlást kaptam mikor már az összes vödrünkben (2*10 l) a halszállító dobozban (20 l), a kicsi akváriumban (~30 l), és az össszes létező öblös konyhai edényemben víz állt, a szoba minden vízszintes pontján edények álltak és még az előszobába is jutott, és még a nagy akváriumban is maradt úgy tíz centi (~25 liter) + a kavics nagyobbik része, mivel az elejéről kiszedtem egy szatyorba valamennyit, amiről utólag kiderült, hogy lyukas.

A dolog akkor tetőzött ki, mikor a fiúk felemelték az akváriumot, amiben még volt tíz centi víz plusz a kavics nagyja, tehát nyomott vagy negyven kilót, én meg azt rebegtem, hogy “szét fog törni, és mind elázunk!!!”. Aztán persze nem tört szét, és onnan kezdve minden gyerekjáték volt, beüzemelni a külső szűrőt, visszaönteni a vizet, elmosni az edényeket, és újra kifogni a halakat a szállítódobozból, akik végre együttműködtek, az egész halhálós procedúra nem tartott tovább tíz percnél.

Úgyhogy végre biztonságos, szép és csöndes megoldás született.

 

Algaevő

joy post on March 14th, 2012
Posted in akváriumos

joy post on March 14th, 2012
Posted in akváriumos Tags:

A fiú algaevő reggel óta búvóhelyet épít, amit vehemensen védelmez a garnéláktól, miközben a lány algaevő az üvegre cuppanva nézi.

A fiúm szerint ez a férfisors, amíg a férfi házat épít, addig a nő nem csinál semmit, csak néz.

‘ÁIstennek

joy post on January 14th, 2012
Posted in akváriumos, alap Tags: , , ,

Így nem mondtam de voltam szív UH, ilyen jó pasi-orvos volt, túlkoros de sármos, a szerény hájhurkáim közé rejtett hamvas melleim pedig felüdülést jelenthettek az előttem levő túlkoros köldökig lógó szatyrok után mivel feltűnően sokáig vizsgált, de mindent rendben talált, “ezzel a géppel nem látok semmit”, furcsa hogy így öröklődik a családban, mondta. A anyám szerint a Kardiológiai Intézet egyik orvosa szerint nem furcsa, elég nagy eséllyel öröklődik, tehát ismét vívódok, hogy melyiknek van igaza. Lényegtelen mondjuk.

Aztán voltam ilyen bonya vizsgán, amin szerencsétlen tételt kaptam itthon gondoltam is, hogy ne az utolsó háromból, aztán azt gondoltam, hogy meg kéne őket tanulni alaposabban, mert most már tuti azokból kapok egyet, csak előtte annyi minden volt itthon (értsd: anyám táppénzen feküdt itthon beazonosíthatatlan eredetű szédüléssel), hogy nem volt túl sok kedvem a dologhoz. Nyalván, ha kudarcoktól rettegő ambiciózus picsa lennék ment volna, de hál’ istennek nekem másfajta neurózisok jutottak. ‘Álstennek.

Ezen felül az összes hal ami megdögölhetett megdöglött, tehát lassan már egy szál algaevővel és ötven mini garnélával fogok költözni, mindenhonnan döglött halak néznek, a kertet magamban temetőnek becézem, szóval nincs jó kedvem.

Vettem továbbá egy nyolc alkalmas fittness bérletet, mindjárt megyek a második alkalomra, az első után másfél napig nem tudtam rendesen menni, de senki se sajnálgatott meg properly, bár édesanyám megnyomkodta a vállam, az utána már nem is fájt.

Jövő héten megyek még lyukat lövetni a fülembe, a füllyukasztós néni még nem tud róla. Tehát jövő héten talán megyek még lyukat lövetni a fülembe. Tehát jövő héten, ha a füllyukasztós néni is úgy akarja, akkor talán megyek még egy lyukat lövetni a fülembe. Tehát jövő héten ha Isten is úgy akarja, hogy a füllyukasztós néni is akarja, akkor talán megyek még egy lyukat lövetni a fülembe.

minden

joy post on January 1st, 2012
Posted in akváriumos Tags: ,

egyes alkalommal felkiáltok fájdalmamban, mikor a bamba fiú gurámi farkába belecsíp az izgága lány.

 

?!

joy post on December 27th, 2011
Posted in akváriumos Tags: ,

Tettem az akváriumba malachitzöldet, ami kék.

Miért menekül?

joy post on December 15th, 2011
Posted in akváriumos Tags: , , , ,

Anita: Csak tudnám ez a hal miért kergeti ezt a másikat?

Gitta: Mert meg akarja baszni.

Anya: Nagyon naturalista vagy ma, Gitta.

Gitta: Mit kellett volna mondanom? Hogy le akarja tépni a virágját?

Anita: De most már legalább tudom miért menekül.

Biol

joy post on November 18th, 2011
Posted in akváriumos, alap Tags: , , , ,

Anita: Mi ez?!

én: Magas hőmérsékleten szárított kukac a halaknak.

Anita: Élő???

 

 

A szexért meg kell dolgozni

joy post on November 11th, 2011
Posted in akváriumos Tags:

-főleg ha hal vagy

 


Algaevő II. by MiniMe83

Akvárium 2011 – október

joy post on October 31st, 2011
Posted in akváriumos Tags: , ,