Monthly Archives:July 2011

Pattanások helyett

joy post on July 31st, 2011
Posted in alap

Most épp három dolgot csinálnék egyszerre, de inkább csak ülök, és mozgatom az egeret.

Nem is ezt akartam írni, de az eredeti témát inkább hagyjuk. Túl gusztustalan.

Az egér ragasztásáról

joy post on July 30th, 2011
Posted in alap, hangulat Tags: , , ,

Végy egy törött görgős egeret, egy adag gazdasági válságot, egy negyed tubus pillanatragasztót, és a kézügyesség teljes hiányát. Végy egy (a barátnődtől ha férfi vagy) szemöldökcsipeszt, egy körömreszelőt és egy grafitceruzát. Végy egy mini csavarhúzó készletet, azt, amit a rendszergazdák a párnájuk alá csúsztatnak éjszaka.

Végy egy adag elhatározást csöppnyi kíváncsisággal, majd keress egy asztalt, és hozzá illő széket.

Ülje le a székre, az asztallal szemben, majd fordítsd fel az egeret, és a nem-beleillő-de-másmilyen-nincs csavarhúzóval szenvedd ki a mini csavart. Feszegesd le az aljává változott tetejét, és figyelj, hogy mi esik ki. Próbáld megjegyezni a sorrendet – ez az összeszerelés szempontjából lenne fontos. Amennyiben nem sikerült: ess kétségbe, majd jöjj rá, hogy aki véletlenül megjegyezte, az úgyis elfelejti. Folytasd a folyamatot.

Amennyiben túljutottál az első két akadályon, vedd szemügyre a csálé görgőt. Természetesen azonnal látod a hiba okát: a görgő ferde. A miértre nem találod a választ, hiszen szemmel láthatóan letört az egyik oldalsó támasztéka, beletört egy műanyag fekete kerekbe, ami a görgetést, mint mechanikai ingert adja tovább. Amennyiben átlagos intelligenciájú ember vagy, azonnal fogd meg a grafitceruzát, és pöcköld ki a kis fehér műanyagvéget a fekete kerékből. Amennyiben átlagos intelligenciájú embernek gondolod magad, akkor hozzám hasonlóan tölts el negyed órát azzal, hogy a láthatóan nem összeérő részeket próbálod összenyomni. Megjegyzem, ez a tizenöt percnyi rövidzárlat tehet arról, hogy bukdácsolok az egyetemen (és még hogy). Tizenöt perc múlva tehát bevillan az ISTENI SZIKRA, megtalálod a megoldást. Mivel túl pici ahhoz, hogy a hurka-ujjaiddal megfoghasd, használd a szemöldökcsipeszt. Miután kellően megcsodáltad magad ezért a bravúros ötletért – tedd le, és fogd meg a pillanatragasztót. Kezdd el nyomni, majd erősebben, majd még erősebben. Majd szurkáld meg a teljesen beszáradt végét a mini csavarhúzóval. Ezután vedd észre, hogy a tubus a közepén ki van vágva, tehát töröld le a ragasztót a kezedről. Fénymásolópapírral, mivel zsepid nincs.

Ezután vedd csipeszbe a műanyagpöcköt, is e megfelelő végét nyomd bele a kibuggyant ragasztóba, majd illeszd a görgőhöz a megfelelő helyre. Nyomjad. Mivel a csipeszt nem erre találták ki, illetve a tompa ujjaid nem engedelmeskednek kiforrott akaratodnak állandóan el fog mozdulni. Minden úszik a ragasztóban. Tedd félre a csipeszt, és illeszd oda kézzel. Ettől persze ragasztós leszel, de sebaj. Fogd meg a csipeszt, és nyomjad. Természetesen elmozdul, de ettől még észreveszed, hogy a csipesz és a műanyagpöcök összeragadt, miközben a két műanyag mintha taszítaná egymást. A másik kezeddel tépd le a műanyagot a csipeszről, majd töröld le a ragasztót. Tedd le a csipeszt – persze nem tudod, már hozzákötött a kezedhez.

Miután lefeszítetted a csipeszt, törölj meg mindent. Óvatosan fogd meg a körömreszelőt, és reszeld le a félig megkötött ragasztót a műanyagokról. Gondold azt, hogy így legalább érdesebb lesz a felület, és jobban rátapad a ragasztó. Aztán bizonytalankodjál, hogy ez vajon hülyeség, vagy értelmes gondolat. Tedd félre az egészet inkább.

Ezúttal kézzel nyomd bele a ragasztóba a mini pöcköt, majd illeszt a megfelelő részhez. Érzéketlen kolbász-ujjaiddal persze nem fog menni, a ragasztó félig megköt. Ekkor végy friss ragasztót, és próbáld újra. Mikor sikerül (NEM BAJ HA FERDE, vigasztalod magad), tedd félre. Várj két percet. Végül is PILLANATragasztó nem pedig PERCragasztó. Tedd a helyére. Dugd be a félkész egeret. Örülj mikor működik, és ne ess kétségbe, mikor a nem-megkötött ragasztó elenged. Ismételd meg az előző lépést, ám most hagyd állni egy órát.

Kezd el összeszerelni. Természetesen mostanra elfelejtetted, hogy mi hol volt. Az egész szerkezet kibontott konzervre emlékeztet: a tartalma kibontás után csak eggyel nagyobb üvegbe fér bele. Negyed óra szenvedés után észreveszed, hogy az alján pici fekete pöckök mutatják, hogy a lapkának hol a helye, a vezetékek pedig meg vannak törve. Ragd össze a belsejét. Kezdd el rátenni a tetejét, és ügyesen törj le egy tartópöcköt. Úgy érzed mindegy, pattints mindent a helyére, aztán örülj a fejednek.

Azonban mivel tökéletes munkát akarsz végezni (wtf…), szedd szét megint azzal az elhatározással, hogy most aztán visszaragasztod a letört tartófület is.

Ragaszd vissza minden probléma nélkül. Elvégre az összes ragasztós hibát elkövetted korábban, ahhoz meg hülye vagy, hogy újakat találj ki. Hagyd állni.

Fél óra múlva kezdd el összeszerelni újra. Természetesen az első percben letöröd a frissen felragasztott pöcköt. Ezúttal tedd félre, majd probléma nélkül pattintsd a helyére a tetőt. Fordítsd meg, és egy pillanat alatt csavard be a mini csavart.

Dugd be, használd.

Saramago: Káin

joy post on July 29th, 2011
Posted in versesidézetes

“Az is igaz, hogy ádám időről időre odaszólt évának, Menjünk, s ismerjük meg egymást, de a megszokásba szürkülő házasélet, melyet esetükben az is súlyosbított, hogy tapasztalatlanságukban mindig ugyanabban a testhelyzetben történt meg az egyesülés, már azokban az időkben is olyan pusztító volt, mintha szúvak serege rágná a ház gerendáit.”

J. Saramago: Káin

Ne

joy post on July 23rd, 2011
Posted in alap Tags:

igen üzenete:
te mit képzelsz el?
ne puncit.
Belaaa üzenete:
pina
igen üzenete:
oké
semmi baj
még hogy a nő ösztönlény…

Kicsi is elég a…

joy post on July 14th, 2011
Posted in hangulat

Kis srác, strandon, kiabálva:

-Anya, nézd, nyitott szemmel úszok a víz alatt!!

Aztán lebukott, pár másodperc múlva feljött, és azt kiáltotta, hogy nagyon király.

Ki a menőbb

joy post on July 12th, 2011
Posted in kapcsolat Tags:

Egyszerre indultunk és egyszerre értünk vissza:

 

Belaaa üzenete:
tornáztam megfürödtem, fogat mostam, hajat mostam, borotválkoztam
nem üzenete:
én lezuhanyoztam meg olvastam újságot a wc-n

Napi haljelentés

joy post on July 12th, 2011
Posted in akváriumos Tags:

Belaaa üzenete:
megvannak
a nagy lányplatti farka tökéletes
nem üzenete:
az jó
Belaaa üzenete:
az enyém is egyébként
van sok hal
sok kisplatti is
nem üzenete:
és az algaevő?
adtál neki külön kaját?
Belaaa üzenete:
igen, a fejére szórtam

Kegyes hazugság

joy post on July 8th, 2011
Posted in alap, hangulat Tags: , ,

Felkeltem. A padláson megkerestem az elveszett táskám, benne a pénztárcámmal és a pénzemmel, amit előtte levő napon elköltöttem hitelbe’. Elmentem futni, de addigra persze már meleg volt. Az első kilométer halál volt, a másodiknál beálltam egy nálam jobb iramú középkorú nő mögé (szégyen rám nézve), és mögötte egész könnyen végigmentem. Félúton hátrakiáltott, hogy

-Hallom valaki kerget! – és egyáltalán nem kapkodta a levegőt, és nem is volt vörös a feje.

-Bocsi – kiáltottam volna vissza, de csak elfúló harákolás jött ki. A bocsi volt a legrövidebb szó, amit fel tudtam hörögni. Igazából azt akartam mondani, hogy “Sajnálom, ha zavarlak, tudom hogy idegesítően hörgök, de pocsék a tüdőm, és akkor se tudtam futni, mikor vékony voltam, most meg még tíz kiló hájat is cipelek, meg csak pár napja járok reggelente futni, de légyszi had maradjak, mert mögötted futni lelkileg sokkal könnyebb, mint egyedül!” Remélem a bocsi is megtette.

-Semmi baj! Fő az egészség! – aztán rákapcsolt az utolsó párszáz méteren, én meg szétesve vonszoltam magam árnyéktól árnyékig.

Lejtőn hazafelé biciklivel egy álom volt, kellemes szellő hajtotta az izzadtságot a szemembe a homlokomról, itthon persze megértő és bölcs édesanyám várt.

– Olyan a fejed, mint egy ráké – mondta, és csak reméltem, hogy arra gondol, hogy vörös vagyok, nem pedig ollóim nőnek a nyakamból. Abban az állapotomban meg se lepődtem volna.

-Szerinted használ, hogy minden nap elmegyek futni? – kérdeztem a rám jellemző futás utáni kétségbeesés mélyéről.

-Hát – sandított rám, csak úgy sütött a gúny a hangjából – szerintem a kenyéradagot is le kellene csökkenteni.

-Ezt olyan könnyen mondod másoknak – és reméltem, hogy hallotta a szakadék szélén táncol, és ha tovább baszkurál valaki kivágja az összes virágot a kertjében – Látszik is, hogy olyan munkád van, ahol nem kell emberekkel foglalkoznod, egyáltalán nem értesz hozzá! Épp bíztatásra vártam!

-Az igazság szerintem fontosabb – vágta rá, és láttam rajta, hogy mind a három hájhurkája élvezte a vergődésemet.

-Hallottad már azt a kifejezést, hogy kegyes hazugság?

-Én nem hiszek benne – mondta győzedelmesen, és akkor úgy gondoltam, hogy mostantól én se hiszek benne, elvégre egy család vagyunk, és én is képes vagyok vigyorogva az arcába nyomni a félelmeit, IGAZSÁG címszó alatt.

-Nagyon ügyes vagy, biztos használni fog – tette még hozzá, azonban már nem hittem neki. Tudtam, hogy mindez ez átverés, ezért nem is néztem meg alaposabban a “hármat fizet négyet vihet” feliratot a kellemes huszonpár fokra hűtött tesco-ban sétálva. A halmedencében levő halak száma, és a körülötte kialakult tömeg fordítottan arányos volt: nulla halra jutott harminc ember. Néhányan kínjukban a közeli kozmetikumokat nézegették, de hiába: abból nem lesz halászlé. Az eladók idegesek voltak, a padlót pedig vércseppekkel kevert víz borította. Halvér, gondoltam. A szag kibírhatatlan volt. Arrébb sétáltam, és betettem a tojást a kosaramba. XXL méret, hirdette a felirat, és valóban: nem lehetett rácsukni a tojástartó tetejét.

Valahogy hazahoztam anélkül, hogy eltörtek volna.

 

Csak szelektíven

joy post on July 4th, 2011
Posted in alap, kapcsolat Tags: , , ,

Béla: Ó, Gitta, úgy örülök, hogy azt mondtad, hogy ne vegyem meg a kétmagos processzort. Így tök jó áron megvettem a négymagosat.

Gitta: De Béla, én azt is mondtam, hogy a négymagosat se vedd meg.

Béla: Ja, azt biztos nem hallottam már.

olyan

joy post on July 3rd, 2011
Posted in Uncategorized

alapvető dolgokat hagyok ki, mint hogy éppen most költöztünk szét. nagy levegőket veszek és majd lesz valahogy.