Monthly Archives:October 2010

az agyatlanság kortalan

joy post on October 30th, 2010
Posted in párberszéd Tags: ,

joy post on October 30th, 2010
Posted in akváriumos Tags: ,

Szaporodtak a maláj tornyoscsigák:DDD

Tegnap este láttam két milis kiscsigát, majdnem áttetsző házikóval:) Nagyon lelkesen lökdöste a köveket:D

 

 

Orbán Viktor Népi Demokratikus Köztársaság

joy post on October 27th, 2010
Posted in véleményez Tags:

Kérdezte tegnap a fiúm, hogy szeretm-e annyira, hogy adott esetben elköltöznék vele Észak-Koreába, mondtam is neki, hogy NEM, mert mindennek van határa.

Erre ma látom, hogy költöznünk se kell, mert gyakorlatilag már ott vagyunk.

Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért megadóztatni akarják, miért nem MEGSZÜNTETNI.  Azt még én is tudom, hogy egy JÓ könyvelő CSODÁKRA képes, meg azt is, hogy esetlegesen három év múlva egy apró visszhang nélküli módosítással ki lehet  bújni a fenti törvénytervezet alól.

De nem is ez az ijesztő, hanem a FIDESZ azon hozzáállása, hogy aki szemben áll velünk, azt a NÉP nevében eltöröljük/megadóztatjuk/korlátozzuk. Az Én nevemben kérem ne korlátozza az AB-t. Köszönöm.

 

Agyrém.

attól nyílik

joy post on October 26th, 2010
Posted in alap Tags: ,

a bicska a zsebemben, mikor látom, hogy valaki a saját neve alatt szóról szóra posztolja más írásait, és nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyja azt a kommentet, hogy milyen külföldi oldalakról dolgozott (nyilván fingja sincs róla az eredeti szerző, akivel anno emaileztem a témában honnan fordított), viszont az már tényleg a legteteje, hogy képes azt kommentelni a “hiánypótló írás” -ra, hogy “nem tartja magát a téma avatott szakértőjének”, mert nyilván nem is az, másolni meg (elvileg) második óta mindenki tud, gépen még az ovisok is.

Enyhén szólva kiverte a biztosítékot, szóval mail ment az eredeti a fordítónak, aztán ha az ő csőrét is bassza, akkor remélem ír a moderátoroknak, akik letépik a lopós majom heréit és a szemgödreibe nyomják, hogy soha többé ne csinálhasson ilyet és ne is szaporodhasson a primitív állatja.

Nagy szívfájdalmam, hogy nem tudok 1,2 x40-es tűvel sündisznót csinálni a farkából, mert egyébként férfi, naná hogy férfi.

remélem most csuklik.

 

hajam már nincs

joy post on October 24th, 2010
Posted in egyetem Tags:

olyanom viszont van, hogy javás webes alkalmazás, struct convention plugin, bejelentkezesfrom.jsp-ben a textfield a nick , az bejelentkezesAction classban ami az Felhasznalo osztályból származik az execute metódusban ha a this.getNick() üres, akkor as.addFieldError(nick, “szoveg”), [ahol as a lepéldányosított ActionSupport], és return INPUT, ami a bejelentkezesform.jsp-t tartalmazza.

na, ez az egész működik, vagyis nem léptet be amíg üres a form, de hibaüzenetet nem látok.

 

már ott tartok, hogy vagy a gyakvezetőnek írok, vagy a prog.hu-n dobom fel. csak másfél napja ötletelek a googleval együtt. :-/

idő előtt a sírba visz

joy post on October 22nd, 2010
Posted in egyetem Tags:
 No tag "errors" 
defined in tag
library imported
with prefix "html"

hülye fűtési szezon

joy post on October 19th, 2010
Posted in Uncategorized

olyat csináltma, hogy vettem balea nedvességpótló (wtf) arcmaszkot (wtf), felkentem és nem lettem kiütéses (2 db pattanás reggelre, de szerintem májkrém miatt), viszont normális színe van az arcomnak, nem fakó belisztezett pergamen, és nem is olyan a tapintása.

már csak az orrom körüli allergiás bőrpírtól kell megszabadulni, és nagyjából korrekt lesz a megjelenésem, vagy legalábbis tetszőleges pasi előbb dugna meg engem a mint a rút boszorkányt. közvetlenül előtte, ha már nincs más.

azért kellemetlen, hogy a fiúmnak minden kencefice nélkül puhább bőre van mint nekem.

 

kibaszott csillagok álljatok már normálisan

joy post on October 18th, 2010
Posted in egyetem Tags:

háromnegyed 12-kor szóltak, hogy updateltek svn-en, updateltem, beleírtam az én módosításaimat, és onnantól egyszerűen nem működött.

fél kettőig szórakoztam, a megoldás az én könyvtáram teljes letörlése (tomcat, ant stb),  minden letöltése svn-ről, classpath-ok újra megadása, adatbázis fájl újragenerálása, és ekkor derült ki, hogy az a valaki, aki felrakta az adatbazis.ddl-t, amiből sqlite létrehozná a táblákat, na az a valaki egy szintaktikailag hibás fájlt töltött fel, és ekkor inkább zokogva lefeküdtem aludni. tudom, hogy semmi értelme sincs, de jobb ötletem nem volt, az elérési utak jók voltak, és mégis unable to intialize action -üzenetet kaptam, pedig ott volt. valaki elmondhatná, azt is ,hogy miért nem tudtam importolni az org.apache.*-ot, pedig az eggyel előtte levő verzióval ment.

 

reggel megnéztem a ddl-t, úgy kezdődött, hogy Drop összes tábla, sírtam. kitöröltem, utána láttam hogy a végén van három sor, amiben mindhárom eddig használt táblába felvett egy adatot (ez a tesztadat generálás), de az az INTEGER PRIMARY KEY AUTO INCREMENT tulajdonságokkal ellátott mezőnek is adott értéket. röhögtem, és elindultam a suliba, majd este kijavítom.

 

reggel egy falum keresztül a busz traktor mögött mentünk a busszal, utána a köszi zh is ő pont olyan lett mint amilyennek a fentiek után várható, de még csak mérges se vagyok, hogy  megakadtam először annál, hogy melyik irányba is néz a főátló, utána meg két 3×3-asa mátrix összeszorzásnál, és még csak tíz óra.

 

boldogtalanság

joy post on October 17th, 2010
Posted in Uncategorized

nincs több sör.

Aprókiló

joy post on October 17th, 2010
Posted in alap Tags: ,

-fogytál?

-nem, de nem is híztam.

 

Egyébként egy éves mélyponton van a súlyom.