Monthly Archives:September 2013

Out of memory exception 3700 sornál!!!

joy post on September 20th, 2013
Posted in prog Tags:

Ezért.

http://social.msdn.microsoft.com/Forums/vstudio/en-US/9942cb8a-08b7-45f0-abcc-53a7fce1af3d/how-much-lines-does-a-wpf-textbox-supports

 

Julius K-9 IDC Power kutyahám vélemény

joy post on September 1st, 2013
Posted in Uncategorized

Múlt héten vettük meg az első két Julius k-9 temékünket, amiből az egyik egy IDC hám 0-ás méretben.

Először szögezzük le, hogy a kutyánk a Mini méret felső határán van a ~65 cm-es mellkas körfogatával és 15 kilós súlyával, és mivel még fog erősödni  az eggyel nagyobb 0-ás méretet választottuk, tehát az eddig tapasztalt egyetlen probléma fakadhat ebből is.

A hámot kézbe véve nehezebb és stabilabb is, mint a képekből sejthető. A varrás minősége kiváló, a csat stabilak és pontosak, külön előny, hogy nem lehet fordítva becsatolni, amit az előző hámunknál sikeresen eljátszottam, és azzal járt, hogy beragadt, és csak fogóval lehetett újra kinyitni. Az anyagok első osztályúak, a tépőzárak erősek, tartósnak tűnnek.

A hámot feltenni (miután be van állítva) gyerekjáték, még a mi kutyánkra is, mivel csak egyetlen megközelíthető helyen levő csatot kell becsatolnunk.
A kutya irányíthatósága szuper, kevésbé húz egyelőre mint az előző hámban és a keresztbe rohangálást is meg tudom előzni vele. Meg a nulla kiképzéssel rendelkező kutyám is nagyon gyorsan levágja, hogy mit szeretnék tőle a póráz egy apró mozdulatából, és szerintem ez nagyban hozzájárul, hogy nem húz már.

A felső fogó is is jó ötlet, sokat segít, ha meg kell fogni a kutyát, hatalmas segítség mind autóba berakáskor és kivételkor, de főleg akkor, ha gyorsan meg kell emelni a kutyát, mint ma, amikor (neki) mély vízbe lépett egy kőről, és megijedt.

Az egyetlen hátránya, hogy a hám csatja pont a kutya könyökénél van, és minden lépésnél hozzádörzsölődött, ami nem igazán tetszett. Nagyobbra vettem a mellső szíjat, hogy hátrébb üljön a nyereg rész. Azóta nem ér hozzá a könyökéhez, de az alsó szíj viszont lekerült a mellkasáról a hasához, és még az első szíj is laza lett, így pedig nem ül elég stabilan a hám a kutyán, néhány képen látható is, hogy húzásra oldalra fordult rajta. Valamit valamiért, de ezzel együtt is maximálisan elégedett vagyok.

 

http://hu.original-k9.de/idc-powerhamok/0-as-meret.html