Monthly Archives:February 2010

na erre varj gombot

joy post on February 28th, 2010
Posted in alap Tags: , ,

Két hűtőnk lett, de az egyik fagyasztóját teljes egészében kitölti egy liba, ami senkinek se kell, aki már egyszer is pucolt libát az életben.

Úszórothadás?

joy post on February 27th, 2010
Posted in akváriumos Tags:

nahát akkor most úgy néz ki, hogy valami vagy megtámadta a fiú plattit (ő a harmadik legnagyobb az akviban, de elképesztően gyáva), vagy kezdődő úszórothadása van. Ezt okozhatja rossz minőségű táp (erre látok esélyt, mostanában csak lemezes van, holott két hónappal ezelőttig lemezes mellé mindig kaptak valami szárított ocsmányságot, szóval mindenképpen kell  beszerezni szúnyoglárvát), plusz ha nagyban rosszabbodik akkor aktív szén+ orvosság, előtte viszont akvárium kimosása, ami már tényleg időszerű.

A többiek jól vannak, az algaevő ráunt az uborkára, a lányplatti meg arra hogy a fiú mindenhová követi, a neonhalak meg ezerrel bandáznak :)

rekord

joy post on February 26th, 2010
Posted in Uncategorized

nyolcszor trüsszentettem zsinórban az előbb

a végtelen magas fa, végtelen levéllel

joy post on February 25th, 2010
Posted in egyetem Tags: , , , ,

Pszichiáterből sosincs elég, magyarázta T, mivel jobb dolga nem volt logika előadáson. Pszichiáterből mindig kell még egy, mert minden pszichiáternek van egy saját pszichiátere is, mert olyan nincs, hogy az ember elnyeli magába a sok szemetet, valakinek neki is tovább kell adnia. Olyan ez, mint amiről itt beszélünk, egy végtelen magas bináris fa!

Láthatóan fellelkesítette, hogy erre így rájött, én pedig bólogattam, hogy ja, mert végül is miért ne?

Ráértünk.

Minden nap

joy post on February 25th, 2010
Posted in véleményez

Szeretem az internetet. Az internet határtalan. Hála az internetnek a kicsi kis sárga kínaiak tömegesen mentegetik le a fotóinkat a másik blogon.

Az internet a korlátlan lehetőségek tárháza. Az internet egy végtelen számú sarokkal ellátott végtelen méretű szoba, aminek minden sarkában végtelen szemét van, és közte van egyetlen egy érdekesség.

Épp Chopen Esőcsepp prelüdjét kerestem a youtube-on (hol máshol), mikor belefutottam Noah-ba, aki 2000 január 11-e óta minden nap készít magáról egy fotót, és ezeket fel is tölti a netre.

 

Zongora és mosógép

joy post on February 25th, 2010
Posted in alap, véleményez

Hogy a faszban van az, hogy a felettünk lakó(k)nak van egy zongorájuk, amin néha klimpíroznak, holott hallhatóan nem értenek hozzá, és mióta beköltöztek folyamatosan felújítanak/átépítenek valamit – azon se csodálkoznék ha mostanra kör alakú lenne a lakás -, de közben olyan ócska mosógépük van, hogy már a lépcsőház második emeletén hallom ahogy centrizik.

Egy szép napon majd leszakad alatta a padló, és lezuhan a fürdőszobánkba.

Operációs rendszerek, 1. kötprog

joy post on February 24th, 2010
Posted in egyetem Tags:

13. feladat

Írjon scriptet, ami megszámolja egy felhasználó által megadott kiterjesztésű állományokat.  Az első paraméter egy könyvtár elérési útvonala, ezt követi tetszőleges számú kiterjesztés. A kiírás darabszám szerint csökkenő sorrendben történjen. Ha csak egy kiterjesztés van megadva az ilyen kiterjesztésű fájlokat is listázzuk ki.

Zajlik és befejeződik, vagy mégyse?

joy post on February 23rd, 2010
Posted in egyetem, hangulat Tags: ,

Minden egyes temetés után elmondom magamban, hogy oké, akkor én most öt évig nem akarok temetésre menni, eddig még egyszer se jött be. Kezdődött 2004-ben a nagypapámmal, 2006 Marcicica, 2009 Archiebald + a nagymamám. Felvetődött bennem hogy talán nem kéne ezt mantráznom, nem jön be.

Vasárnap délben a fiúm nagypapája kapott agyvérzést, az agya hetvenöt százaléka károsodott, gyakorlatilag agyhalott. Önállóan lélegzik (ez az egyetlen dolog amire még képes) és senki se tudja, meddig marad még így. Senki se mondja, hogy mi várható, mert bármi megtörténhet, de ha valami is történne, az gyakorlatilag csoda lenne.

A dédnagymamám a múlt héten töltötte a 92-t, a lehető legnagyobb egészségnek örvend, lepipál jópár ötvenest. A nagymamám a múlt héten volt először gyógytornásznál a hatszor műtött kezével. A fiúm megfázott, (saját véleménye szerint tüdőgyulladást és arcüreggyulladást kapott), de egy hétvége alatt rendbe jött. A neonhalak leikráztak, pedig nem is lágy vízben tartom őket. A növények kinőtték az akváriumot. Valamit kurvára jól csinálok. Túl jól.

Én jól vagyok, 3,5/5 pontot kaptam Assemblyből, és néha értem a sztochasztikát.

Beszélgettünk tegnap a fiúmmal, szerinte a legjellemzőbb tulajdonságom hogy állandóan ideges vagyok és félek. Nem is, mondtam, azt közben az összes létező kényszeres viselkedést művdelem – körömrágás, szájbőrtépés, körömágybirizgálás, szemöldöktépkedés, kényszeres orr- fül- és archoz nyúlkálás, és valami állandóan van a számban (kéz, ceruza toll, hajcsat, etc)

Esélytelen vagyok egy állásinterjún.

joy post on February 22nd, 2010
Posted in Uncategorized

meg kell mondjam, nekem szent meggyőződésem, hogy ME direkt csinál olyan előadásdiákat, amik csak akkor válnak érthetővé, ha az ember

a) bent ül előadáson, és végig leírja a jelmagyarázatot és a jelentésüket
b) megveszi a könyvét.

Mivel én egyiket se tettem meg, ezért most a Nyíregyházi Főiskolán dolgozó

Ilyen helyen lakok.

joy post on February 20th, 2010
Posted in Uncategorized

-Nicsak, micsoda kis tó van itt az út mellett!
-Aham. Igazából ez csak belvíz.