Category Archive:egyetem

joy post on February 14th, 2013
Posted in egyetem

Holnap, holnap megyek Szegedre, ahol azóta nem voltam, mióta nyáron felköltöztünk, furcsa, nem is izgulok, nem is.

pedig egyébként nyalni is fogom a bürokrácia talpát, plusz egyetlen beadott kreditelismertetési kérelmemet se bírálták még el, és holnap van a tantárgyfelvétel határideje, utána meg tantárgyfelvételi lap, miegymás, plusz körök és telefonálgatás és utánajárás, miért nem megy semmi simán?

joy post on January 31st, 2013
Posted in egyetem Tags:

a to-s történet vége(egyelőre), hogy kaptam egy levelet, “a hibát javítottuk, de a modulos supportos emberrel történő levelezésre válaszolva, úgyhogy kaptam némi háttérinfót arról, hogy hogyan is működnek a dolgok, illetve hogy még egy embernek volt ugyanilyen problémája mint nekem, akinek a nevét is tudom, és wtf.

egyébként minden levél aljára oda van írva, hogy szigorúan bizalmas, amennyiben nem jogosult, és megkpata ezt az üzenetet stb, kérjük haladéktalanul értesítse munkatársunkat stb, és véglegesen törölje a postaládájából.

 

szerintetek?

nem fáj, csak egy kicsit szúr.

joy post on January 29th, 2013
Posted in egyetem

Én, a TO-hoz: izé-izé, lekéstem a tagozatváltás határidejét, izé-izé, had váltsak már mégis tagozatot, most végeznék, izé, egy tárgyam van csak.

TO-s néni: izé, tessék felhívni a to-s főosztályvezető asszonyt, izé, holnap legközelebb.

Én a TO-s főosztályvezető nénihez: izé-izé, lekéstem a tagozatváltás határidejét, izé-izé, had váltsak már mégis tagozatot, most végeznék, izé, egy tárgyam van csak.

TO-s főosztályvezető néni: tessék írni a dékáni hivatalba a tanulmányi akárkinek.

Én a tanulmányi akárkinek levélben: elnézést, de izé-izé, lekéstem a tagozatváltás határidejét, izé-izé, had váltsak már mégis tagozatot, most végeznék, izé, egy tárgyam van csak, izé, kérem szépen.

válasz akárki mástól az előző levélben: jó, engedélyezem, hozza be személyesen holnap

én, levélben: izé, dolgozok az ország másik végén, nem tudom bevinni holnap.

akárkimás néni: akkor küldje el levélben.

*elküldöm, majd két nap múlva*

telefonon valaki mástól: kaptunk öntől egy tagozatváltási kérelmet, de sajnos vissza kell küldjem önnek, mivel nem áll módunkban iktatni, mert a már lejárt a végső határidő.

én: de izé, a borítákon rajta volt akárkimás néni neve, neki kellene odaadni

telefonon valaki más: értem, de akkor se áll módomban átvenni, mert márt lejárt a határidő.

én: de izé, a borítékon rajta van akárkimás néni neve, megbeszéltem vele, és várja a levelet.

valakimás telefonon: rendben várjon.

valakimás visszahív telefonon öt perc múlva: rendben, megbeszéltem akárkimás nénivel, átadtam neki

én: köszönöm

*másnap*

akárkimás néni levélben: ön hibásan adta meg a szakja nevét. nem írta oda, hogy bsc vagy msc

én: izé, elnézést, bsc. küldjem el újra?

akárki néni: nem kell, jó így is.

én: köszönöm.

 

*1 hét múlva*

 

én egy to-s nénihez: izé, volt nekem egy ilyen tagozatváltásom, izé, de izé…

to-s néni: hívja fel akárki mást, az 1234566 telefonszámon.

én az 1234566 nénihez: volt nekem egy ilyen tagozatváltásom, és szeretném megkérdezni…

1234566 néni: mondja újra a nevét…. igen…igen… igen. engedélyezték.

én: igen, tudom, hogy engedélyezték, csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikortól látom etr-ben.

1234566 néni: már felvittük etr-be, nem?biztos vagyok benne, hogy felvittük. várjon egy órát, utána nézze meg újra.

(remélem érzitek a csavart, miért hívnám fel őket, hogy hogyan bírálták el, ha látom az új tagozatot etr-ben… két perc múlva már jó volt)

most pénteken, én a to-s nénihez: én izé, volt ilyen tagozatváltásom, és a tárgyaim után kell beadnom kreditelizélési kérelmet, és a kitöltési útmutató 2011-es amit találtam, és az érdekelne, hogy […] tényelg így van-e.

to-s néni: igen így van, de használjon listás kreditelizélési beadványt, úgy jobb lenne.

hétfőn én a to-ba telefonon: mondták nekem pénteken, hogy listás kreditelizélési beadványt adjak be, de nem működik, mivel azt mondja nem vagyok rá jogosult, de az indoklásból kiderül, hogy mégis az vagyok.

to-s néni: izé, izé írja meg emailben, kijavítjuk.

megírtam.

ma email valaki egészen új embertől: kijavítottuk, működik!

én vissza: még mindig nem működik. mennyi az átfutási ideje amíg nálam is jó lesz?

hwsw

joy post on March 22nd, 2012
Posted in egyetem Tags:

Szeretném megosztani, hogy a tegnap előtti hwsw ZH során hatalmas jamais vu-m volt. Fél perc után láttam, hogy ez itt a veszett fejsze nyele, utána már csak annyi dolgom volt hogy a kuncogást köhögésnek álcázzam ahogy az abszurdabbnál abszurdabb gondolatok eszembe jutottak. Jósnőképző, gondoltam, mivel pont ugyanannyi esélyem volt megoldani a feladatokat, mint kiolvasni a megoldást egy kristálygömbből (kristálygömböt nem adtak).

Ami nem ment

joy post on January 24th, 2012
Posted in alap, egyetem Tags: , , ,

Ma is telefonáltam egy idegennel, rémes volt. Az idegen egy HSZI (szolgálat, a faszt), munkatárs volt, nagyon kedves és segítőkés, csak a kérdésemre nem tudott válaszolni, konkrétan arra, hogy mivel elfelejtettem befizetni valami különeljárási díjat (wtf, semmi különeljárást nem igényeltem az előző félévben, vagy nem tudok róla. lehet hogy a logika 3asom volt a különeljárás, ezesetben thx), tudok-e kurzust felvenni. A hölgy arra tippelt hogy tudok, mégpedig tapasztalati tényezők alapján, aka: volt nemrég bent valaki, akinek még májusi tartozása volt, és tudott kurzust felvenni. Megtudtam viszont, hogy az etr-ben levő fizetés otp-n keresztül gombot bárki használhatja online fizetésre, nem csak otp-s ügyfelek. Én használtam is volna, de nem működött (a szolgáltatás nem elérhető), ij. Közben kiderült, hogy a háromjegyű kártyaazonosító számom középső karaktere lekopott, megállapíthatatlan, hogy 3 vagy 8 volt eredetileg.

De mindez semmi, mikor álltam a bank előtt (pénzt kellett befizetnem a számlámra), szóval álltam a bank előtt, és le akartam  zárni a biciklit, és akkor leesett, hogy előző nap tönkrement a biciklizáram, a cangát viszont nem hagyhatom a bejárat előtt lezáratlanul, szóval ismét nyeregbe pattantam, és átmentem a legközelebbi kerékpár kereskedő üzletközpontba (k drága befizetés volt), ahol is vettem egy darab zárat 550 forintért, majd kicsivel később visszamentem, hogy segítsenek átváni a kulcsot a zárhoz rögzítő műanyagot, ezután visszatekertem a bankba, és épp az új biciklizárba próbáltam bepasszítani a kulcsot, ami egyszerűen_nem_ment_bele, mikor megjelent, mint derült égből villámcsapás, az egyik legtávolabbi és legkellemetlenebb ismerősöm. Annyira távoli, hogy  a nevét se tudjuk, de az egész családnak szokott köszönni, ergo ő ismer minket. A nagyon távoli és kellemetlen ismerőssel (NTKI) általában rövid de felzaklató párbeszédeket folytatok, pl múlt héten boldog új évet kívánt, én pedig viszont. Most a következő történt:

-Szia!

-Hello – mondtam miközben izomerő segítségével próbáltam a kulcsot a zárba tunkolni, és már közel jutottam ahhoz a meggyőződésemhez, hogy selejt. Ez a szar selejt, gondoltam.

– Nem voltál a templomban!

Igen így, minden bevezetés nélkül. Esküszöm egy pillanatra elfelejtettem a zárproblémát.

-Én nem járok a templomba – válaszoltam hűvösen, jelezve hogy a téma nem kellemes számomra.

-Észrevettem, különben ott találkoztunk volna – vágta rá vidoran, én meg arra gondoltam, hogy jézusom, egyáltalán milyen templomról van szó, ebben a k városban amerre nézek mindenhol templomot látok, de azért visszatértem a zárproblémához, méghozzá dupla erővel.

-Csak nyugi – mondta mikor látta hogy közel vagyok a kiboruláshoz – Segítsek?

-Persze -vágtam rá – De ez a kulcs nem ebbe való. De ha bele tudod tenni, nagyon megköszönném.

Odaadtam, beletette, kinyitotta, megköszöntem. Utána udvariatlan módon megszöktem ügyet intézni mielőtt továbbtárgyalhattuk volna a templom témát.

Utána átgurultam bevásárolni, ahol végig fura volt, hogy a listámra (anya írta reggel) olyan dolgok vannak felírva, amik vannak otthon, de nem zavartattam magam túlzottan. Amint fizettem felhívott anyám, amikor ezt az apróságot, mint hogy minek vegyek még fél kiló sajtot, mikor már van otthon kb 30 dkg megosztottam vele, mire leteremtett, hogy nem írt fel sajtot, és biztos egy régi listát vittem el. Később kiderült, hogy tojás se kellett, szóval most van sok tojásunk, de margarin szál se.

pináris

joy post on January 7th, 2012
Posted in egyetem, kapcsolat Tags: ,

én:… Egy m mélységű bináris fa…

béla: PINÁRIS?!

én: nem, Bináris

béla: ja, félrehallottam… biztos elvonási tünetek.

no problem

joy post on January 6th, 2012
Posted in egyetem Tags:

P-teljes, NP-teljes, stb-teljes

joy post on December 26th, 2011
Posted in egyetem Tags: ,

A karácsonyi tanulás ékes bizonyítéka a csokis süti folt a jegyzetben.

Előre is köszönöm

joy post on November 14th, 2011
Posted in egyetem Tags:

Kedves Isten/Jézuska/Mikulás/Angyalka/Tél Apó és (vagy) Anyó!

 

Holnapután olyan bonya kis kérdést (kis felkiáltást) szeretnék kapni, amire a válasz egyetlen szó/betű.

pl: Jellemezze a 2színezés probléma bonyolultságát! P

 

 

Norbi ezt sem ajánlja

joy post on October 31st, 2011
Posted in alap, egyetem Tags: , ,

I’m so fat because I consume too much OData with Silverlight.