Category Archive:turkál

Baleset

joy post on June 15th, 2009
Posted in turkál Tags: , ,

Úgy történt az egész, hogy végigjártam a város arra érdemes turkálóit, és semmit se vettem (pedig egy helyen volt minden 500 Ft akció), meg voltam két cipőturiban (oda indultam), majdnem vettem egy sportcipőt 2800-ért, de inkább mégse. Elindultam haza.Már láttam a villamosmegállót, mikor számomra ismeretlen szúró fájdalmat éreztem a jobb talpamban, ugrálva leráztam magamról a papucsot, és közben el se tudtam képzelni milyen kő tud így szúrni.  Még épp láttam a kábán odábbrepülő méhecskét, és akkor megértettem: a kis rohadék belekeveredett a papucsomba, és mikor léptem halálfélelmében belém mélyesztette a fullánkját. Kétszer.

Itt engem fogott el a halálfélelem, tízezer dologra vagyok allergiás és méhecske még sose csípett meg. Lélegzet visszafolytva vártam. Zsibbadni kezdett a lábam, és tudtam, hogy mindjárt meg fogok halni. Csakhogy a napon k meleg volt, úgyhogy átbicegtem  megállóba, ahol épp elértem egy villamost, gondoltam felszállok és majd jól összeesek ott, és fulladásos halált halok az Anna kúti megállóban. Mégse haltam meg, úgyhogy leszálltam a Novotel hotelnél, van ott egy cipőturkáló, ahol új cipőket árulnak új cipő árnál egy lehelletnyivel olcsóbban. Na voltunk ott egy hónapja ketten Bécivel.

Úgy képzeljétek el, hogy koszos polcokon egymás-hegyén hátán állnak a cipők félhomályban lehet válogatni.  Ilyen körülmények között sikerült két külön polcról leemelni ugyanazt a cipőt ugyanabban a pillanatban, hogy nézd már milyen jó. Akkor nem vettem meg, mert kibszottul drágának találtam.

Szóval most, a méhcsípésokozta sokkhatás miatt bementem, felpróbáltam (még a dagadó lábamnak is kényelmes volt), járkáltam benne fél órát, még mindig kényelmes volt, szóval véletlenül megvettem.

Az összes létező ruhámhoz megy, 100% bőr, telitalpú, kb 5 cm magas, nagyon nőcis. Életem talán eddigi legjobb cipője (csak egy régi bakkancsom vetekszik vele, az maga volt a mennyország, meg talán az idei-jövő évi, azutáni évi csízmám) .

Az árából igazából két másik cipőt akartam turkálni, de amúgy is válság van. Majd összehúzom a nacit, és csak egy papucsot veszek, mert azt muszáj.